Την επενδυτική της παρουσία στη Θεσσαλονίκη «χτίζει» ήδη, μέσω των πρώτων προσλήψεων, η αμερικανική πολυεθνική «Chubb», νούμερο ένα εισηγμένη εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παγκοσμίως, που δημιουργεί στην πόλη κέντρο τεχνολογικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την αγορά, για λογαριασμό της «Chubb» έχουν προσληφθεί τα πρώτα 20-30 άτομα, που δουλεύουν ήδη πάνω σε πρόζεκτ της αμερικανικής εταιρείας, ενός επιχειρηματικού «γίγαντα» με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα περίπου 47 δισ. δολαρίων το 2021, πάνω από 34.000 εργαζομένους και δραστηριότητες σε 54 χώρες και περιοχές.

Mάλιστα, στον ιστοτόπο της «Deloitte» -η οποία κάνει τις προσλήψεις σε συνεργασία με την «Chubb»- υπάρχουν αναρτημένες πολλές θέσεις εργασίας, σε ειδικότητες που «φωτογραφίζουν» την υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση που αναζητά η Chubb, για να στελεχώσει το υπό δημιουργία hub της στη Θεσσαλονίκη: UI developers (άτομα που αναπτύσσουν σχεδιασμό διεπαφής χρήστη), SQL Data engineers (μηχανικοί δεδομένων για τη γλώσσα SQL), Sharepoint architect (αρχιτέκτονες συνεργατικής πλατφόρμας Sharepoint), QA Test engineers (μηχανικοί δοκιμών διασφάλισης ποιότητας), API developers (διασύνδεση προγραμματισμού εφαρμογών), Secure Software Development Specialists (ειδικοί ανάπτυξης ασφαλούς λογισμικού), Senior Java Developers κ.ά.

Μπορεί ο αμερικανικός κολοσσός «Chubb» να μην έχει ακόμα αποκτήσει τη στέγη του νέου κέντρου που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη (του τρίτου που εξαγγέλθηκε παγκοσμίως από την εταιρεία μετά το 2019), αλλά κατά τις ίδιες πηγές σταδιακά εντάσσει στο δυναμικό του τούς ανθρώπους που θα το στελεχώσουν.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 9 Δεκεμβρίου, η «Chubb» ανακοίνωνε πως στις αρχές του 2023 θα εγκαινιάσει κέντρο τεχνολογικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδίδει καινοτόμες τεχνολογίες, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, την αύξηση της αποδοτικότητας και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Ο Shekar Pannala, αντιπρόεδρος του ομίλου Chubb και παγκόσμιος διευθυντής πληροφορικής, δήλωσε: «Καθώς επιδιώκουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δυνατότητες και την ικανότητα του τεχνολογικού μας οργανισμού, η Θεσσαλονίκη προσφέρει αυτό που αναζητούμε: μια μεγάλη και αυξανόμενη δεξαμενή τεχνολογικών ταλέντων, εγγύτητα στις σημαντικές αγορές σε όλη την Ευρώπη όπου δραστηριοποιούμαστε και ένα φιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό αγωγό για ταλέντα, θα συνεργαστούμε με τοπικές εταιρείες τεχνολογίας και ακαδημαϊκά ιδρύματα για να βρούμε υποψηφίους που θέλουν να ενταχθούν σε μια εταιρεία με μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και όπου θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν αντίκτυπο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)