Σημαντικά προβλήματα προκαλούνται από σήμερα στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς φαίνονται ήδη οι ελλείψεις, λόγω της αναστολής εργασίας ενός ποσοστού των ανεμβολίαστων, ιδιαίτερα στα χειρουργεία, αλλά και εξαιτίας πολλών αναρρωτικών αδειών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενεργοποιήθηκε χθες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων.

Ωστόσο φαίνεται ότι στο παρά πέντε πείστηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού αρκετοί υγειονομικοί σε όλη τη χώρα που μέχρι πρότινος δεν το είχαν πράξει.

Σημειώνεται ότι χθες εξέπνευσε η διορία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκειμένου να λάβουν έστω τη μία δόση του εμβολίου. Όπως είχε γνωστό από το κυβερνητικό επιτελείο από τον περασμένο Ιούλιο όταν και ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους υγειονομικούς, όσοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή.

Οι ανεμβολίαστοι και οι αναστολές εργασίας

Αναλυτικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι μικρός.

Συγκεκριμένα:

Στον Ευαγγελισμό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 120 στους 3.500
Στο Λαϊκό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 87 στους 1.450
Στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 120 στους 1.200
Στο Παπανικολάου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 156 στους 2.000
Στα νοσοκομεία Λάρισας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 253 στους 2.900
Στα νοσοκομεία Κρήτης οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 500 στους 6.000
Στα νοσοκομεία Πάτρας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 500 στους 3.200
Στο Αγρίνιο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι 90 στους 680.

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου 40 υγειονομικοί έχουν λάβει αναρρωτική άδεια