Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φέρνει καραμπόλες στην κατανομή των εδρών στη Βουλή με άλλα κόμματα να έχουν απώλειες και άλλα κέρδη. 

Από αυτές τις καραμπόλες, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος κατά μια έδρα, την οποία παίρνει το ΚΚΕ. Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47 και το ΚΚΕ από τους 20 στους 21.

Το ΚΚΕ φέρεται πως κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα στις Σέρρες.

Χάνει η ΝΔ και κερδίζει η Πλεύση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ φέρεται πως χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα αυτή είχε δοθεί στη ΝΔ ως αδιάθετη από τους «Σπαρτιάτες», με την Πλεύση Ελευθερίας να την κερδίζει και πιο συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διεκδικούσε την έδρα Επικρατείας από τους «Σπαρτιάτες», ως την 9η της κοινοβουλευτικής της δύναμης.

Επίσης, ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ μένει εκτός στα Ιωάννινα και στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Η ΝΔ αντίθετα κερδίζει μια έδρα στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης, το κυβερνόν κόμμα κερδίζει έδρα στην Α΄Αθήνας, με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, καθώς και στη Β’ Πειραιά, όπου εκλέγεται ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης.

Οι καραμπόλες σε έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει στις Σέρρες, με τον Κωνσταντίνο Καρπουχτσή να μην εκλέγεται. Αντιθέτως, το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα (αυτή που έχασε ο Γιώργος Αμυράς) και εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ να γίνεται 21 έδρες, αντί 20 που ήταν μέχρι πρότινος.

Που χάνει και που κερδίζει η «Νίκη»

Η «Νίκη» από την πλευρά της χάνει την έδρα στην Α’ Αθηνών (αυτήν που κερδίζει η ΝΔ, με τον Άγγελο Συρίγο να εκλέγεται), την οποία είχε καταλάβει ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, που θα πρέπει να επιλέξει άλλη περιφέρεια.

Αντίθετα, η «Νίκη» κερδίζει μια έδρα στη Δυτική Αττική και στο κοινοβούλιο θα εκπροσωπήσει το κόμμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαϊτσάκης.

Οι καραμπόλες για την «Πλεύση Ελευθερίας»

Σε ό,τι αφορά την «Πλεύση Ελευθερίας», πέρα από την προαναφερθείσα έδρα που κερδίζει στο Επικρατείας, χάνει την έδρα στη Β’ Πειραιώς που καταλήγει στον Γιάννη Τραγάκη, με τον Χρήστο Αρίδα να είναι εκείνος που δεν εκλέγεται στο κοινοβούλιο.