Στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 στις 10:50 τοπική ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συμμετάσχει στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρίσταται ως παρατηρητής, δεν θα μεταβεί στη σύνοδο του PES, καθώς, όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «θα πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».

Ωστόσο, από την Κουμουνδούρου δεν ξεκαθαρίζουν αν μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την «επόμενη ημέρα» από τη βαριά εκλογική ήττα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει και το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών.