Νέος κύκλος πυρκαγιών ξέσπασε στην Αττική αυτή την φορά σε νοτιοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές, καθώς μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα, ενώ εκδηλώθηκε και μια άλλλη στα Βίλια.

Με μήνυμα μέσω του «112» ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι να εκκενώσουν τις οικίες τους προς Ψάθα και Αλεποχώρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψάθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Επίσης, δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον Άγιο Γεώργιο προς Μάνδρα.

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα είχε σταλεί και για τους κατοίκους των οικισμών Αγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων, επιχειρούν 61 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νέο μήνυμα εκκένωσης (ώρα 15:30)

Το 112 έστειλε στις 15:26 νέο μήνυμα εκκένωσης καλώντας όλους όσοι βρίσκονται στο Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι να εκκενώσουν προς την Ψάθα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, προχώρησε η Τροχαία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Να σημειωθεί πως μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς το απόγευμα ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Στην περίπτωση της Κερατέας υπήρξαν μαρτυρίες για εμπρησμό, καθώς εθεάθη ένα άσπρο αυτοκίνητο, που εκινείτο ύποπτα στην περιοχή.