Με μπουρίνι πιο δυνατό στις δυτικές και βόρειες περιοχές της Θεσσαλονίκης και με γενική μαυρίλα στον ουρανό κλείνει η μέρα (Σάββατο), παρότι τις περισσότερες ώρες επικράτησε γενικά αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες. 

Όπως όμως πρόβλεψε η ΕΜΥ, τις απογευματινές ώρες αναπτύχθηκαν νεφώσεις και εκδηλώθηκαν τοπικοί όμβροι, καθώς και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Το μπουρίνι ξέσπασε λίγο μετά τις 5.00 μ.μ. και συνοδεύτηκε με αστραπόβροντα στα γύρω ορεινά, Ωραιόκαστρο, Πανόραμα και Χορτιάτη.

ΕΜΥ: Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-05-2022
Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίουκαι και τα Δωδεκάνησα, σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 27 με 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-05-2022
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-05-2022
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-05-22
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική χώρα, ενώ τη νύχτα στα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-05-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-05-2022
Αρχικά στα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα σταματήσουν.

Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, την Παρασκευή όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.