Για άλλη μια φορά δεν προσήλθαν τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, παρακωλύοντας την εκλογική διαδικασία, που κατά τα άλλα εξελίσσεται ομαλά στην Α’ και Β’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρέθηκαν κανονικά στις θέσεις τους ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιο ζήτημα με τα ψηφοδέλτια.

Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν μόνο περιπτώσεις μελών των εφορευτικών επιτροπών που δεν εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένα τμήματα (τουλάχιστον τρία) έγινε γνωστό ότι δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος ενώ κάποιοι σημείωσαν ότι δεν τους επιδόθηκε η σχετική κλήση να προσέλθουν και κάποιοι ότι τα στοιχεία της κλήσης δεν αντιστοιχούσαν στα δικά τους στοιχεία.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημέρωσαν τους εφόρους και η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με τα παρόντα μέλη εφορευτικών επιτροπών ή επιστρατεύθηκαν προσωρινές λύσεις από άλλα εκλογικά τμήματα.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κώστας Μιχαηλίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από όλους τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω των τάμπλετ που έχουν.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο έλλειψης εκλογικού υλικού σε κάποιο εκλογικό κέντρο.