Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής Παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε:

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό.

Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.

Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους.

Χρόνια πολλά!».

Μητσοτάκης: Να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας

Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης παρέστη στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου και στο μήνυμά του έκανε λόγο τόσο για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη όσο και για την αναγκαιότητα του «ιστορικού αναστοχασμού», όπως είπε.

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό: πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η σημερινή ημέρα, όμως, είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες, οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι, οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι, όμως, απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Τσίπρας: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα»

 

«Οι λαοί που παύουν να αγωνίζονται είναι καταδικασμένοι σε μαρασμό» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης» αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Και συνεχίζει: «Είναι όμως και μέρα περισυλλογής. Για το τι έχουμε και τι μας πρέπει. Γιατί οι λαοί που παύουν να αγωνίζονται είναι καταδικασμένοι σε μαρασμό», υπογραμμίζοντας ότι «δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα. Και θα την αποκτήσουμε».