Επικίνδυνη ήταν η πορεία και η παράτολμη άθληση ενός 23χρονου σέρφερ, ο οποίος παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα και τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής με αποτέλεσμα να προκαλέσει την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος για την διάσωσή του. 

Ισχυρή δύναμη του Λιμενικού εντόπισε τον νεαρό άνδρα και τον μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά. Εξετάσθηκε προληπτικά από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και αποχώρησε με ιδιωτικό μέσο στο σπίτι του.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται:

“Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας, ότι 23χρονος ημεδαπός χειριστής αετοσανίδας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Ποταμού Επανομής, πλησίον Ναυαγίου, 300 μέτρα περίπου από την ακτή.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απέπλευσαν επίσης προς παροχή συνδρομής και το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” Σ.Θ. 736 Α’, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Σ.Θ. 868 Β’, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΨΑΡΡΟΣ” Ν.Μ. 27, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Θ.957, καθώς και το ΕΡ/ΚΟ-Α/Ψ “ΜΙΧΑΛΗΣ” Σ.Κ. 835, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον 23χρονο χειριστή, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε στην παραλιακή περιοχή Ποταμού Επανομής.

Ο χειριστής, δήλωσε καλά στην υγεία του και αφού εξετάσθηκε προληπτικά από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που ήταν στο σημείο, δήλωσε πως δεν επιθυμεί την διακομιδή του σε Κ.Υ.”