Κακοκαιρία έπληξε την νύχτα την Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή με βροχή, δυνατό άνεμο και κεραυνούς. Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχταςπροκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον Σοχό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες στην περιοχή, εκτός από το 2ο Νηπιαγωγείο.

Την απόφαση έλαβε η δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, λόγω της διακοπής ρεύματος που προκλήθηκε, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε καλώδια της ΔΕΗ.

Καταιγίδα με σφοδρούς ανέμους και χαλάζι στη Λήμνο

Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στη Λήμνο, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα με πτώσεις δέντρων και δυσκολίες στη μετακίνηση.

Τα έντονα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα σε μεγάλο μέρος της Μύρινας διακόπηκε το ρεύμα. Προβλήματα υπήρξαν και στην κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς ο παραλιακός δρόμος έκλεισε εξαιτίας πτώσης δένδρου, ενώ άλλα σημεία γέμισαν φερτά υλικά.

Σύμφωνα με το limnosreport, στην περιοχή του Εβγατή ξεριζώθηκαν δέντρα κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου.

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία του δήμου Λήμνου, που άρχισαν να απομακρύνουν τα δέντρα και τα μπάζα από τους δρόμους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σημειώνεται σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, σήμερα, Δευτέρα.

Πολύ δυνατοί νοτιάδες σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, με καταιγίδες να κυριαρχούν ιδιαίτερα προς τα ανατολικά, ενώ παράλληλα σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17-19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ επίσης υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων που κυριαρχούν.

“Λαίλαπα καταιγίδων” πλήττει το Αιγαίο

Η γραμμή της «λαίλαπας καταιγίδων» εκτείνεται κυρίως από την περιοχή της Βοιωτίας μέχρι και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος, σαν μία λεπτή γραμμή.

Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένα άστατο καιρικό πέρασμα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα, όμως θα αρχίσει ο καιρός σιγά σιγά να βελτιώνεται. Παράλληλα, ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Το μέτωπο καταιγίδων εκτονώθηκε στην πλευρά της Βοιωτίας με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται κάτι το αξιόλογο το πρωί της Δευτέρας στην Αττική. Ισως σημειωθούν κάποιες βροχές μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, όμως στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις με πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Από Τετάρτη βοριάδες και νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα περιοριστούν προς το ανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να μείνει άστατος ο καιρός και αύριο, Τρίτη (13/2).

Από την Τετάρτη (14/2), θα αρχίσουν να πνέουν βοριάδες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά, στα νότια και στην βόρεια Κρήτη, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα έρθει από τα δυτικά. Ετσι την Κυριακή (18/2) φαίνεται ότι θα έχουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει έντονα φαινόμενα στη χώρα, αλλά με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και πάλι, καθώς θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νότιοι.