Ευθύνες στην Ελλάδα απέδωσε αρχικά με μια ανάρτηση που κατέβασε μετά από λίγο, προτού προκληθούν αντιδράσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Μαζί με άλλους ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών -ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά-, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στάθηκε μπροστά στην κάμερα και φωτογραφήθηκε με τους συναδέλφους του κρατώντας αφίσες πάνω στις οποίες αναγράφονταν μηνύματα όπως «Οι ζωές των προσφύγων έχουν άξια» και «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα».

Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η τραγωδία με τους 79 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα τα ξημερώματα της Τετάρτης «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης, αντιλαμβανόμενος τον σάλο που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη προκλητική δήλωσή του, την… εξαφάνισε, αλλάζοντας το αρχικό του tweet, γράφοντας τελικά ότι το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη και δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

Οι αναρτήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη πριν και μετά:

Η διορθωτική ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη, πιθανόν μετά από κάποιες συστάσεις: