Τρόμος και πανικός επικράτησε στο αεροσκάφος Boeing 777-300R της Singapore Airlines, που έπεσε σε κενό αέρος και σε αναταράξεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας νεκρός μεταξύ των επιβατών και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τον τραγικό απολογισμό της πτήσης θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη, μέσα στην οποία οι επιβάτες έπαθαν σοκ, καθώς  χτυπούσαν ακόμη και στην οροφή του αεροπλάνου, όσοι δεν πρόλαβαν να δεθούν με την ζώνη.

Ο απολογισμός σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχει ως εξής: Ενας νεκρός, 30 τραυματίες εκ των οποίων οι 14 στο νοσοκομείο και από τους 14 οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τα όσα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μπαγκόνγκ, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι επτά άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πτήση θρίλερ της Singapore Airlines που έπεσε σε αναταράξεις ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σιγκαπούρη.

Επιπλέον 23 άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 9 μέλη πληρώματος. 14 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρύτερα τραύματα.

Ποιος είναι ο νεκρός στην πτήση θρίλερ της Singapore Airlines

Όσον αφορά στο άτομο που έχασε τη ζωή του στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι είναι άνδρας, Βρετανός, 73 ετών και το πιθανότερο είναι ότι πέθανε από ανακοπή. Ο 73χρονος ταξίδευε με την σύζυγό του η οποία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς να αναφερθεί η κατάσταση της υγείας της.

Ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου της Μπανγκόγκ υποστήριξε ότι το αεροσκάφος έπεσε στο κενό αέρος τη στιγμή που οι επιβαίνοντες έβαζαν τη ζώνη τους, προφανώς εννοώντας ότι αυτή η μεγάλη βουτιά που φαίνεται ότι έκανε το αεροσκάφος συνέβη τη στιγμή που μόλις είχε δοθεί στους επιβαίνοντες οδηγία να κάτσουν στις θέσεις τους και να φορέσουν τη ζώνη τους.

Φωτογραφίες από το Reuters αποτυπώνουν το χάος στο εσωτερικό του αεροσκάφους μετά τις φονικές αναταράξεις.

Συγκλονιστικές είναι και οι πρώτες μαρτυρίες επιβαινόντων για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην πτήση η οποία φαίνεται ότι βίωσε τρομακτικές αναταράξεις ενώ πετούσε πάνω από την Μιανμάρ και την ώρα που δόθηκε οδηγία για να δέσουν τις ζώνες τους έγινε η μεγάλη βουτιά των 6.000 ποδιών με αποτέλεσμα όσοι δεν φορούσαν ζώνη να εκτοξευτούν προς το ταβάνι της καμπίνας και να χτυπήσουν.

Όσοι κάθονταν χωρίς ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι

Ένας φοιτητής από τη Μαλαισία που επέβαινε στην πτήση SQ321 είπε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το χάος που θα ακολουθούσε μέσα στο αεροπλάνο. Ενώ απέμεναν τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ο Ντζαφράν Αζμίρ είπε ότι αισθάνθηκε με ανησυχία το αεροσκάφος Boeing 777-300R να γέρνει προς τα επάνω και στη συνέχεια να τρέμει.

Ο 28χρονος έκανε κουράγιο και έλεγξε αν φορούσε τη ζώνη του. Την φορούσε. Πολλοί από τους άλλους επιβάτες την είχαν λύσει, είπε.

«Ξαφνικά, έγινε μια πολύ απότομη πτώση και όσοι κάθονταν χωρίς να φορούν ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στον χώρο των αποσκευών από πάνω προκαλώντας βαθουλώματα, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», αφηγήθηκε ο Αζμίρ.

«Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω, το κινητό μου ξέφυγε από τα χέρια και πέταξε δύο σειρές προς τα πλάγια, τα παπούτσια του κόσμου πετούσαν τριγύρω», πρόσθεσε

Στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν το χάος στο αεροσκάφος μετά τις σφοδρές αναταράξεις, όπως και μια τραυματισμένη γυναίκα.

Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη

Ο Andrew Davies, από το Lewisham του Λονδίνου, μιλώντας στο BBC περιέγραψε όσα έγιναν στην πτήση τρόμου της Singapore Airlines με τον ένα νέκρο και δεκάδες τραυματίες.

Αρχικά ο επιβάτης μέσω αναρτήσεων στο X και απαντώντας στις δημοσιεύσεις του BBC για τον τρόμο που έζησε στον αέρα, είπε χαρακτηριστικά «άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο».

Στη συνέχεια μιλώντας στο BBC είπε πως το αεροσκάφος «έκανε βουτιά ξαφνικά» και αντικείμενα πετάχτηκαν στην καμπίνα των επιβατών λόγω των αναταράξεων.
«Ήμουν καλυμμένος με καφέ», λέει ο Andrew Davies και προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια των λίγων δευτερολέπτων που διήρκησε η βουτιά του αεροπλάνου, ακούστηκαν τρομερές κραυγές και κάτι σαν γδούπος».
Μόλις ηρέμησε η κατάσταση, ο Andrew Davies είπε πως έσπευσε να βοηθήσει μια κυρία που «ούρλιαζε», ενώ αιμορραγούσε από το κεφάλι.

Όσοι δεν φορούσαν ζώνη τραυματίστηκαν

Ακολουθούν οι απαντήσεις που έγραφε ο επιβάτης της πτήσης απαντώντας σε ανάρτηση του BBCBreaking:

«Ήμουν στην πτήση και βοήθησα όσο μπορούσα. Όσοι δεν τραυματίστηκαν (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) βρίσκομαστε σε χώρο αναμονής στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Η καρδιά μου σφίγγεται για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του και την καημένη τη σύζυγό του. Απαίσια εμπειρία».

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν – συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών που έκαναν ό,τι μπορούσαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μπανγκόκ ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Το σήμα για τη ζώνη ασφαλείας άναψε, έβαλα αμέσως τη ζώνη μου και μετά το αεροπλάνο απλά έκανε βουτιά».

Ο κ. Davies έγραψε ότι «επιβάτες με ιατρική εκπαίδευση έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. Εκαναν ΚΑΡΠΑ στον άτυχο άνδρα που πέθανε. Ένας άλλος επιβάτης ξάπλωσε στο διάδρομο πιο πίσω μου. Δεν είμαι σίγουρος τι τους συνέβη», γράφει.

«Τα αντικείμενα των ανθρώπων σκορπίστηκαν, καφέδες και νερά εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι. Σουρεαλιστικό. Τόσοι πολλοί τραυματίες. Με τραύματα στο κεφάλι, και με αιμορραγία από τα αυτιά. Μια κυρία ούρλιαζε από τους πόνους στην πλάτη της. Δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω – απλώς της έδωσα νερό».

Στη συνέχεια ο Andrew Davies ανέβασε στο X μία εικόνα από το αερόδρομιο της Μπανγκογκ υποστηρίζοντας πως είναι η αίθουσα αναμονής, στην οποία βρίσκονται οι επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν στην πτήση.

Παράλληλα έχει ανεβάσει και μία δεύτερη φωτογραφία αναφέροντας ο ίδιος ότι είναι από τη στιγμή της αποβίβασης από το αεροσκάφος.

Στη συνέχεια αναφέρει πως ένα από τα μέλη του πληρώματος της Singapote Airlines είπε πως ήταν η χειρότερη εμπειρία στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας που έχει.

Επιπλέον ο Andrew Davis αναφέρει πως το μάθημα που πήρε από την τρομακτική εμπειρία που πέρασε στην πτήση είναι πως πρέπει να έχει δεμένη πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας. Οσοι δεν είχαν δεμένη τη ζώνη τους τραυματίστηκαν. ¨οσοι την είχαν δεμένη (ανάμεσά τους και ο ίδιος) από όσο γνωρίζει δεν τραυματίστηκαν.