Στην τακτική των ύβρεων και της καλλιέργειας διχασμού επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναφορά του ευρωβουλευτή του Κώστα Αρβανίτη στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε ακροδεξιό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ο ορισμός της ακροδεξιάς» για να προσθέσει παραθέτοντας παραληρηματικά επιχειρήματα: «Κοιτάξτε τι είπε ο Μητσοτάκης: Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό, είναι οι Άρειοι! Κρύβεται πολύς φασισμός πίσω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων»!

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και την Αριστερά που αντέδρασε «φοβικά» στην αριστεία. «Μα είναι ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία των αρίστων» επέμεινε.

Επιτομή του μίσους και της ακρότητας

“Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτη -ο οποίος επιτέθηκε σκαιά στον Πρωθυπουργό με φρικώδεις χαρακτηρισμούς και προέβη στην καινοφανή εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό- συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας” τόνισε σε δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου κάλεσε τον κ.Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον ευρωβουλευτή, αλλιώς όπως λέει θα είναι “συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ.Αρβανίτη”.

“Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον αποδοκιμάσει και δεν τον εγκαλέσει στην τάξη, θα είναι συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη”, είπε συγκεκριμένα ο κ.Οικονόμου και κατέληξε:

“Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί. Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα «απόντες» ψελλίζοντας “παρών” στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα”.

Έλλειμμα ευθύνης και ειλικρίνειας από Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που νομοθέτησε την πώληση των δανείων σε funds, που μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς για να διευκολύνει τους δανειστές, που κατέστησε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση πλειστηριασμού, που κατήργησε (1/2/19) την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας, που μόλις προχθές δήλωνε «δεν είναι και πολλοί 25.000 πλειστηριασμοί»» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι ο άνθρωπος, που με το ίδιο έλλειμμα ευθύνης και ειλικρίνειας που τον χαρακτηρίζει εδώ και 15 χρόνια που παραμένει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να εμφανίζεται σήμερα σαν προστάτης των δανειοληπτών. Όλοι καταλαβαίνουν» προσθέτει υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός με την ψήφο του.

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, αναζητώντας απεγνωσμένα αφήγημα διαχείρισης της απόρριψής του από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, γίνεται γραφικός -αφού περίπου λέει, ότι άλλα θα ψηφίζει ο κόσμος και άλλα θα είναι τα αποτελέσματα- και επικίνδυνος για τη θεσμική μας τάξη».