Σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιακώβου από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο. 

Ο Κ. Ιακώβου κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μετα από μήνυση, που  είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μανδρίνος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Ιακώβου ο οποίος ανέλαβε στη συνέχεια πρόεδρος στην ίδια Ομοσπονδία ισχυριζόταν ότι είχαν γίνει καταχρήσεις και ατασθαλίες στο ταμείο της Ομοσπονδίας, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον κ. Μανδρίνο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο, τους ισχυρισμούς αυτούς ο κ. Ιακώβου διατύπωνε δημοσίως, ακόμη και σε συνδικαλιστικούς φορείς όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μανδρίνος του είχε ζητήσει να σταματήσει αυτές τις συκοφαντίες, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί κι έτσι προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.

Ο κ. Ιακώβου ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν διατύπωσε τέτοιες κατηγορίες, ούτε είχε πρόθεση να συκοφαντήσει το μηνυτή του, ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από την έδρα η οποία του επέβαλε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.