Με σπορ αυτοκίνητα και γκαγκστερική συμπεριφορά κινούνται στην πόλη ορισμένοι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και Αλβανοί, μετατρέποντας σε Σόχο ήσυχες συνοικίες, όπως συνέβη χθες μέρα μεσημέρι στην περιοχή της Ανάληψης. 

Ο φόνος του 50χρονου Αλβανού με πιστολιές μπροστά σε βενζινάδικο εξιχνιάζεται, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη  οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ο δράστης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έναν 45χρονο με καταγωγή επίσης από την Αλβανία. Είναι άτομο, που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα.  Το μεσημέρι της Πέμπτης, σκότωσε εν ψυχρώ τον 50χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το αιματηρό συμβάν που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι έξω από βενζινάδικο επί της οδού Σόλωνος 51. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δράστης και θύμα φέρονται πως γνωρίζονταν και είχαν οικονομικές δοσοληψίες.  Λίγη ώρα πριν τη δολοφονία κάθονταν μαζί σε κατάστημα εστίασης της περιοχής.

Στο βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 50χρονου φαίνεται ο άνδρας που αναζητείται να πυροβολεί το θύμα και αμέσως μετά να εξαφανίζεται με το μαύρο ΙΧ που επέβαινε προς άγνωστη κατεύθυνση. Προηγουμένως το θύμα χτυπούσε από το παράθυρο του αυτοκινήτου τον μετέπειτα δράστη, ο οποίος τράβηξε το πιστόλι και πυροβόλησε.

Πλέον η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.