Μάχη δίνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση, που αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων, καθώς οι παραλίες, εν μέσω της θερινής περιόδου, είναι γεμάτες.-

 

Ανησυχία προκαλεί στην Πορτογαλία η πορεία της πανδημίας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τα μέσα Φεβρουαρίου, η οποία και αποδίδεται στην μετάλλαξη με το στέλεχος Δέλτα.

Ειδικότερα, οι αρχές εντόπισαν 2.362 νέα κρούσματα, με την κυβέρνηση να δίνει μάχη για να σταματήσει η διασπορά του ινδικού στελέχους.

Συνολικά, στην Πορτογαλία, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 31% του πληθυσμού, έχουν καταγραφεί 879.557 κρούσματα και 17.096 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Λισαβόνα.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε αφού η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, στα μέσα Μαΐου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν κανονικά και οι παραλίες, εν μέσω της θερινής περιόδου, είναι γεμάτες.

Οι αρχές επιταχύνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επέβαλαν περιορισμούς σε ορισμένους δήμους, όπως στην περιοχή της Λισαβόνας, απ’ όπου η παραλλαγή Δέλτα επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.