Δεν θα αλλάξει σημαντικά το πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων αυτές τις μέρες καθώς οι επίσημες αργίες θα τηρηθούν, οπότε την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τον πολύπαθο κλάδο των εμπορικών καταστημάτων, που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, φέτος ισχύει μια διαφορετική πραγματικότητα. Δεν υπάρχει φέτος αυτό που λέμε “εορταστικό ωράριο”.

Υπάρχει αυτό το εύρος που μπορούν τα καταστήματα να εξυπηρετήσουν με τη μέθοδο του click away, δηλαδή τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες», εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα που «δουλεύουν» το click away μπορούν προαιρετικά να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Τα εμπορικά καταστήματα, όπως και τα σούπερ μάρκετ, θα έχουν τη δυνατότητα ωστόσο να ανοίξουν -αποκλειστικά για παραλαβές παραγγελιών- και την τελευταία Κυριακή του χρόνου. «Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, καθαρά λόγω του εορταστικού πλαισίου», τονίζει ο κ. Καφούνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, «οι επίσημες αργίες δεν θα αλλάξουν φέτος. Δηλαδή, τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα είναι κλειστά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει: «Παραμένουμε λοιπόν με το σύστημα του click away μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και εύχομαι από τις 8 Ιανουαρίου να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Και λέω “εύχομαι” γιατί, δυστυχώς, τίποτε δεν είναι δεδομένο».

Να σημειωθεί ότι πληροφορία που διέρρευσε περί κανονικού ανοίγματος των καταστημάτων, για διάστημα δύο-τριών ημερών, την προσεχή εβδομάδα, διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Ανάπτυξης.