Γιατί δεν εφαρμόζονται άρθρα του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως το 184 για πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια και διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμένο κόσμο εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής 12/11 πίσω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου αρκετοί αντιεμβολιαστές, κυρίως γονείς, μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Όπως αναφέρει το eviathema.gr, στο κέντρο είχαν τοποθετήσει έναν κουβά όπου άρχισαν να καίνε το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά που αφορά την περίοδο της πανδημίας, το οποίο μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία, καθώς επίσης φωτοτυπίες του νόμου 4682, μάσκες και rapid test.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν, έγινε επειδή το βιβλίο του Τριβιζά είναι μέρος προπαγάνδας. Στο βίντεο μάλιστα εικονίζεται ένα νεαρό άτομο, που κραυγάζει συνθήματα σε ένα περιβάλλον σκοταδισμού και φασιστικής νοοτροπίας.

Αρκετοί πολίτες αναρωτήθηκαν γιατί η προκλητική προπαγάνδα των αντιεμβολιαστών, κάτω από την μύτη της αστυνομίας, παραμένει ατιμώρητη, την στιγμή μάλιστα, που τα άτομα αυτά όχι μόνο προβαίνουν σε διασπορά ψευδών ειδήσεων με όσα διαδίδουν και λένε μεγαφώνως, αλλά προκαλούν και το κοινό αίσθημα σπέρνοντας διχόνοια (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).

Αναφέρει συγκεκριμένα:

.Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου (φυλάκιση έως πέντε έτη) τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το προηγούμενο άρθρο.