Στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης από την εισαγγελία κατέληξε μία από τις έρευνες για τις συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση του τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίες ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Ύστερα από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος οκτώ στελεχών της εταιρίας του Δημοσίου ΓΑΙΑΟΣΕ και των εταιριών, που ανήκουν στον ιταλικό όμιλο FSI, ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) και Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και στρέφεται κατά περίσταση κατά οκτώ στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) κατά την περίοδο 2017-2018.

Τα τότε στελέχη και των τριών εταιρειών κατηγορούνται πως δεν υλοποίησαν πλήρως την σύμβαση συντήρησης των τρένων, καθώς, όπως προέκυψε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, τα πρώην στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ φέρονται να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2, 5 εκ ευρώ, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσής τους, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα αυτά.

Από τους 8 κατηγορουμένους, οι έξι διώκονται για απιστία και οι δύο για ηθική αυτουργία στην απιστία. Πλέον η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή ο οποίος αφού την μελετήσει θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.