Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, καθώς οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στην περιοχή.

Παρά τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη σε Ισραήλ και Ιορδανία, το οποίο αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως πλέον οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στην περιοχή, μετά και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την ασφάλεια στο Ισραήλ από το χθεσινό βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα.

Προηγήθηκε η επίθεση την ώρα αναχώρησης του Ολαφ Σολτς

Την ίδια ώρα σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε τα όσα σημειώθηκαν κατά την αναχώρηση του Ολαφ Σολτς και της γερμανικής αποστολής από το Ισραήλ όταν ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς.

Ο Γερμανός καγκελάριος μεταφέρθηκε άμεσα σε καταφύγιο, ενώ τα μέλη της αποστολής αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και έπεσαν στο έδαφος για να προστατευθούν.
Οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ και λίγη ώρα αργότερα η γερμανική αποστολή πήρε το πράσινο φως για ασφαλή αναχώρηση από το Ισραήλ.