Μεγάλη χαρά περιμένει τους οδηγούς, που δεν επιθυμούν αιρκοντίσιον στα αυτοκίνητα, καθώς μία πρωτοποριακή μεμβράνη θα διατηρεί το εσωτερικό των οχημάτων δροσερό χωρίς τη χρήση του συστήματος κλιματισμού.

Τη νέα τεχνολογία με την θαυματουργή μεμβράνη εφηύραν Ισραηλινοί επιστήμονες και ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα η χρήση του αιρκοντίσιον στο αυτοκίνητο τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται απαραίτητη. Στην πράξη βέβαια η επιλογή να ενεργοποιήσουμε το σύστημα κλιματισμού στο όχημα μας δεν είναι και τόσο αθώα, καθώς κατά αυτόν τον τρόπο επιβαρύνουμε τη λειτουργία του κινητήρα και αυξάνουμε αισθητά την κατανάλωση καυσίμου.

Μιλώντας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η χρήση του κλιματισμού μειώνει την αυτονομία αναγκάζοντάς μας να προχωρήσουμε σε συχνότερες στάσεις για τη φόρτιση των μπαταριών.Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, Ισραηλινοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια προστατευτική μεμβράνη, η οποία επιτρέπει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να μην θερμαίνεται ακόμα κι όταν εκτεθεί για ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αποτρέπει την απορρόφηση της ακτινοβολίας και την αποκρούει

Η τεχνολογία την οποία ανέπτυξαν οι Ισραηλινοί δεν αποτρέπει μόνον την απορρόφηση της ακτινοβολίας, αλλά την αποκρούει έχοντας αυξήσει τη συχνότητα-ενέργεια των φωτονίων. Με αυτόν τον τρόπο ο θάλαμος επιβατών του αυτοκινήτου δεν θερμαίνεται, αντιθέτως ψύχεται σε τέτοιον βαθμό που καθιστά λιγότερο απαραίτητη τη χρήση του κλιματισμού.

Η διαφορά θερμοκρασίας αγγίζει ακόμα και τους 20 βαθμούς κελσίου, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη τεχνολογία άκρως ελκυστική και σε άλλες εφαρμογές περά από τα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία οχήματά μας.

Μάλιστα αν πάμε ένα βήμα παρακάτω, η αόρατη μεμβράνη των Ισραηλινών μπορεί να προστατεύσει και τα μέρη του αμαξώματος από την αλλοίωση που προκαλεί η έκθεσή τους στον καλοκαιρινό ήλιο.

Η τεχνολογία, η οποία έχει αναπτύξει η εταιρεία SolCold βρίσκεται για την ώρα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο, έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη.