Αύριο, Πέμπτη, η κηδεία του δημοσιογράφου στον ιερό ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας, στην Κηφισιά.-

Οδύνη στην οικογένεια και συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο, ταυτόχρονα με  μεγάλα ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα, μετά από άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» βρισκόταν σε μεγάλο δίλημμα για το αν έπρεπε να εμβολιαστεί ή όχι, αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει από την πλευρά των αντιεμβολιαστών, κάτι, που πλήρωσε με την ζωή του.

Η κηδεία του Γιώργου Τράγκα είναι προγραμματισμένη να τελεστεί μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:00. Εις μνήμην του θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας, στην Κηφισιά

Παρά το γεγονός ότι έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, σακχαρώδη διαβήτη, δεν εμβολιάστηκε με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπος με τη νόσο χωρίς «πολεμοφόδια».

Γιατρός: Καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του διαβητολόγου και γιατρού του, Γιώργου Ζούπα, ο Γιώργος Τράγκας ήταν διστακτικός απέναντι στον εμβολιασμό. «Όχι μόνο παρακαλούσα τον Γιώργο Τράγκα να εμβολιαστεί, τον εκλιπαρούσα. Και είναι αδιανόητο πώς ένας τέτοιος έξυπνος άνθρωπος δεν αποφάσιζε να κάνει έγκαιρα το μόνο όπλο που έχουμε ενάντια σε αυτή την πανδημία. Καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες. Όλο προσπαθούσε να μου ζητήσει έναν τρόπο να καθυστερήσει το εμβόλιο. Του έλεγα ”γιατί βρε αγόρι μου;”», δήλωσε χθες ο κ. Ζούπας.

Εξήγησε τι οδήγησε στις επιπλοκές και πως ο Γιώργος Τράγκας τελικά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 72 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος εισήχθη με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 4 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Την περασμένη Παρασκευή υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η τοποθέτηση στεντ για τη διάνοιξη των αρτηριών, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η διασωλήνωσή του. Την Κυριακή υπέστη και σοβαρή νεφρική επιπλοκή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η υποστήριξη με μηχάνημα τεχνητού νεφρού.

Ο φαύλος κύκλος της υγείας του

Ο κ. Ζούπας εξηγώντας τον φαύλο κύκλο της υγείας του είπε: «Ανέβηκε το σάκχαρο πολύ, αυτό δημιούργησε υπεργλυκαιμία, με αποτέλεσμα να πάθει καρδιαγγειακό επεισόδιο αναγκάστηκαν οι καρδιολόγοι να κάνουν επειγόντως αγγειοπλαστική, που σημαίνει να του βάλουν δύο ή τρία στεντ. Αλλά για να κανείς αγγειοπλαστική πρέπει να κάνεις αγγειογραφία. Το σκιαγραφικό είναι νεφροτοξικό φάρμακο δυστυχώς και του έκανε νεφρική ανεπάρκεια… Και έτσι μπήκαμε σε ένα φαύλο κύκλο».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Κι ο Γιώργος εκεί που την παραμονή γελούσε και μού έλεγε ‘έλα μωρέ γριπούλα είναι θα περάσει… Να πάρω ZITHROMAX;’ Του λέω ‘για όνομα του Θεού και της Παναγίας, τόσο επιπόλαια δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεσαι απέναντι στο πρόβλημα που μπορείς να έχεις σοβαρότερες συνέπειες’ και εν πάση περιπτώσει ήταν η τελευταία φορά την παραμονή που μίλησα και στη συνέχεια από τις ειδήσεις έμαθα ότι μπαίνει επειγόντως με βαριά λοίμωξη στο νοσοκομείο…».

«Αμφιταλαντευόταν μεταξύ του ‘ναι’ και του ‘όχι’»

«Δυστυχώς αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά μαζί του δεν κατόρθωσα να πετύχω τον αυτοσκοπό, δηλαδή να τον πείσω να κάνει το αυτονόητο. Όταν συζητούσα μαζί του ένιωθα ότι είχα έναν άνθρωπο ο οποίος αμφιταλαντευόταν μεταξύ του ‘ναι’ και του ‘όχι’…

Δεν ξέρω πώς και γιατί συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο, αλλά προσπαθούσε με κάθε ευκαιρία τον τελευταίο μήνα να μού δώσει μια εντύπωση ότι χρειάζεται ένα χαρτί για να παρατείνουμε λίγο το εμβόλιο, γιατί, δυστυχώς νόμιζε ότι με το εμβόλιο μπορεί να του απορρυθμιστεί το σάκχαρο, παρότι όταν με πρωτοπήρε τηλέφωνο μού είπε ‘τι θα κάνω γιατρούλη τώρα που έχω 8,6 γλυκοζιωμένη που σημαίνει ένα αυξημένο ποσοστό και αρρύθμιστο τον διαβήτη…»

Τότε ήταν, συνέχισε ο γιατρός, που άρχισα επίμονα να τον παρακαλώ και να του λέω ότι ‘εσύ έχεις άμεση ανάγκη να προφυλαχτείς από πιθανή λοίμωξη επειδή έχεις ευπάθεια λόγω του διαβήτη των πολλών ετών’, γιατί άλλο είναι να έχεις σάκχαρο 3, 4, 5 χρόνια, κι άλλο 30 – 32 που είχε ο Γιώργος… Η άμυνα του οργανισμού είναι τελείως διαφορετική. ‘Θα το κάνω μού έλεγε… Δεν ένιωθα ότι είχε ιδεολογικό υπόβαθρο που δεν έκανε το εμβόλιο, ένας ανθρώπινος φόβος ήταν αυτός, διότι στα τόσα χρονιά που συνεργαζόμαστε είχε αποκτήσει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου που ήταν άνθρωπος ο όποιος ό,τι του έλεγα το έκανε Ευαγγέλιο».

 Συντετριμμένη η σύζυγός του -Θρήνος στην οικογένεια

Τελικά ο Γιώργος Τράγκας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τα ξημερώματα της Τρίτης και μετά από 10 μέρες νοσηλείας.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε πόνο στην οικογένειά του, τους δύο γιους του και την τρίτη του σύζυγο Μαρία Καρρά, με την οποία είχαν κολλήσει μαζί κορωνοϊό, εκείνει ωστόσο πέρασε τον ιό πιο ήπια και χωρίς να χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Γιώργος Τράγκας είχε μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και την τρίτη σύζυγό του, Μαρία Καρρά, με την οποία μάλιστα -όπως είχε δηλώσει- παντρεύτηκαν τρεις φορές.

“Είστε τρελός κύριε;”

Οι δύο τους ήταν ζευγάρι τα τελευταία 22 χρόνια και είχαν παντρευτεί με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, ενώ τον Απρίλιο του 2019 ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας.

«Ήμουν γυναικάς, αλλά σταμάτησα όταν γνώρισα την Μαρία Καρρά. Είναι η τρίτη μου γυναίκα, την οποία παντρεύτηκα τρεις φορές», είχε αναφέρει και περιέγραψε στη συνέχεια πώς γνωρίστηκαν:

«Ήρθε να πιάσει δουλειά στην εφημερίδα μου, ήμουν διευθυντής. Μου άρεσε πάρα πολύ, δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα προσόντα της, με ενδιέφερε το γεγονός ότι ήταν μια κούκλα. Και της είπα: “Γιατί θέλεις να ακολουθήσεις αυτήν την τρέλα και την περιπέτεια που λέγεται δημοσιογραφία και δεν με παντρεύεσαι;”. Και μου είχε πει: “είστε τρελός κύριε;”»