Μια μέρα χαλάρωσης και απόλαυσης ενός περιπάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης ήταν η σημερινή για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που είχε έρθει από τις 25 Νοεμβρίου στην πόλη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η πρόεδρος περπάτησε από το Λιμάνι έως τον Λευκό Πύργο, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη μέρα, υπό τα βλέμματα πολλών θαμώνων και περαστικών στην παραλιακή λεωφόρο.

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σχόλια, και παρατηρήσεις από τον επιμελητή του MOMus Μουσείου Φωτογραφίας, Ηρακλή Παπαϊωάννου, στην κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki Photobiennale με τίτλο «The Real and the Record» του MOMus.

«Μια ακόμη η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας. Εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά θέματα αυτά των πλαστών (fake) ειδήσεων και της πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα, τόσο εικαστικά όσο και σαν πολιτικό σχόλιο», έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων η Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, την οποία υποδέχτηκε στο MOMus o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Ανδρέας Τάκης.

Η έκθεση -η οποία παίρνει ως αφετηρία την έννοια του πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα και της οποίας ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Reality and the Record» του Ιρακινού σκηνοθέτη και συγγραφέα Hassan Blasim, παρουσιάζεται στους δύο χώρους του MOMus στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’) και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1), έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε επιμέλεια του Γιώργου Πρίνου και της Κατερίνας Σταθοπούλου.

Κατά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου, συνεχάρη και τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη που βρισκόταν εκεί, η φωτογραφία του οποίου, που απεικονίζει μια 81χρονη στις φωτιές, στο χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «Time».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε την τριήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την οποία εγκαινίασε και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με έναν περίπατο στην παλιά παραλία από το Λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο.