Διήμερο με βροχοπτώσεις ακόμη και καταιγίδες άρχισε από σήμερα, Τρίτη, σε διάφορες περιοχές της χώρας  χωρίς όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα τα φαινόμενα, αφού άλλωστε η βροχή θεωρείται απαραίτητη αυτή την εποχή.

Στα κεντρικά, δυτικά και νότια, θα είναι πιο συννεφιασμένος ο καιρός, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι εντονότερος προς την περιοχή της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, εμποδίζοντας έτσι τα φαινόμενα να κινηθούν πιο ανατολικά. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται περισσότερο άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ κατά διαστήματα θα σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές, με τις συννεφιές να κυριαρχούν στον ουράνιο θόλο.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν με νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική δεν αναμένουμε ιδιαίτερα φαινόμενα. Θα επικρατήσουν συννεφιές με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στις περιοχές που βρέχονται από το Σαρωνικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία  το Σαββατοκύριακο

Εντονότερα θα είναι από αύριο, Τετάρτη, τα φαινόμενα στην περιοχή της Πελοποννήσου και του νότιου Ιονίου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει από τα νοτιότερα τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Όσο πιο βόρεια και νοτιοανατολικά βρισκόμαστε τόσο πιο καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες. Ο υδράργυρος μέχρι και την Παρασκευή (23/2) θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στα δυτικά θα σημειωθεί στους 16-18 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια στους 15-17 βαθμούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει το Σαββατοκύριακο, ενώ τοπικά να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου, καθώς οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν και θα μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Ιδιαίτερα, στη βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα ένα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σημειωθεί στη βορειοδυτική Ελλάδα και αναμένεται να δώσει βροχές.