Περίπου πενήντα πρώην αεροσυνοδοί της ιστορικής Αεροπορικής Εταιρείας  Alitalia συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης την Τετάρτη επιλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα.

Οι κοπέλες διαμαρτυρόμενες για τις χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και για τις κακές συνθήκες εργασίας όσων επαναπροσλήφθηκαν στην ITA Airways, ξεκίνησαν να βγάζουν τα ρούχα τους, σε μια συμβολική άρνηση να αποδεχθούν την κατάσταση.

Alitalia, le lavoratrici si spogliano al Campidoglio per protesta

Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Η Alitalia σταμάτησε να λειτουργεί, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο.

Όταν η ITA ξεκίνησε τη λετουργία της την περασμένη Παρασκευή απασχολούσε μόνο περίπου 2.800 από τους σχεδόν 11.000 υπαλλήλους της Alitalia.