Στους 15 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς εντοπίζονται σοροί ανθρώπων, που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Το απόγευμα σήμερα, Κυριακή, εντοπίστηκε σορός άνδρα στον Παγασητικό Κόλπο. Πρόκειται για 42χρονο που αγνοούνταν και ο οποίος είχε παρασυρθεί από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη σοροί αγνοούμενων από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Πρόκειται για μία 85χρονη μητέρα με τον 65χρονο γιο της, που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι χθες.

Νωρίτερα, είχε ανασυρθεί η σορός του 12ου θύματος, ενός άνδρα από υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα, όπου οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Πλέον, οι αγνοούμενοι είναι δύο. Πρόκειται για το ζευγάρι Αυστριακών που έκανε διακοπές στο Πήλιο.

Πυροσβεστική: 4.500 διασώσεις συμπολιτών μας

Έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία, πραγματοποίησε σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός ανέφερε:

« Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία.

Μέχρι σήμερα από τις 5 Σεπτεμβρίου έχουμε επισήμως καταγεγραμμένα 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις συμπολιτών μας από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ την Ελληνική Αστυνομία το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι συμμετέχουν και οι οκτώ ΕΜΑΚ στις επιχειρήσεις. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές Ομάδες διασώσεων από όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί δε παραμένουν εκεί οικειοθελώς. Με εναέρια μέσα ελικόπτερα και drones αλλά και σωσίβιες λέμβους τους παρέχονται τρόφιμα, νερά ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

130 μετακινήσεις στην περιοχή της Λάρισας

Στην περιοχή της Λάρισας και σε συνοικίες όπως η Γιάννουλη ο Άγιος Θωμάς η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί 130 μετακινήσεις συμπολιτών μας. Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στην βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Κυρίες και κύριοι παραμένουμε όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί.Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση”.