Με βαθιά οδύνη και σε κλίμα ανείπωτης θλίψης η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Κατσουρή, που κηδεύτηκε στην Ελευσίνα.

Η εξόδιος ακολουθία άρχισε στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα, που είχε κατακλυστεί από στεφάνια.

Η οικογένεια του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ είχε καλέσει όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων, να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένειά του αποφασίσαμε, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», ανέφερε η οικογένεια.

Στο μεταξύ, οι Αρχές είχαν απαγορεύσει τη στάθμευση οχημάτων περιμετρικά της εκκλησίας, ενώ όλα τα καταστήματα στην περιοχή είναι και θα παραμείνουν κλειστά, σε ένδειξη πένθους.

«Είχες όνειρα, αλλά δεν πρόλαβες, έφυγες νωρίς»

Την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν παρατεταμένα.

Στιγμές, που συγκλονίζουν ακολούθησαν στους επικήδειους  στο τέλος της εξόδιας ακολουθίας του Μιχάλη Κατσουρή, με τους οικείους του να αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Είχες όνειρα, αλλά δεν πρόλαβες, γιατί έφυγες νωρίς. Η απώλεια πονάει, αλλά είμαστε ήσυχοι, γιατί βρίσκεσαι ήδη δίπλα στους αγγέλους. Θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές μας. Οι φίλοι σου δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ, θα σε θυμούνται πάντα. Σαν μαχητή της ζωής, της ΑΕΚ, και κομμάτι της Original. Καλό παράδεισο…»

Παρόντες Αλμέιδα, Μάνταλος, Αραούχο

Στην εξόδιο ακολουθία δίνουν, μεταξύ άλλων, το «παρών» και άνθρωποι της ΑΕΚ. Στην Ελευσίνα βρέθηκε ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, καθώς και οι αρχηγοί Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος.

Δήμος Ελευσίνας: Σύμβολο ιστορικής μνήμης ο τάφος Κατσουρή

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας, «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης. Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας.

Ο Μιχάλης Κατσούρης, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου:

«Η Ελευσίνα, μια πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσούρη. Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί.

Ο χώρος ταφής του θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».