Απώλεια για την Κω και ευρύτερα για τα Δωδεκάνησα αποτελεί ο θάνατος του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, ενός πολιτικού, που έβαλε έντονη την σφραγίδα του στα δημόσια πράγματα του τόπου, έχοντας αναπτύξει και πλούσια δραστηριότητα στον κοινωνικό και τον εθνικό τομέα. 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν  επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός σε διάφορες θέσεις.

Γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εκεί Πολυτεχνείο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσων με τη Νέα Δημοκρατία.
Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της.
Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Συλλυπητήρια από την Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρ. Παυλίδη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην βουλευτή Δωδεκανήσων και υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».