Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τουλάχιστον κατά 5 βαθμούς προβλέπονται από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, έτσι, που το τοπίο θα είναι φθινοπωρινό.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (4/9) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (7/9),στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί από 18 μέχρι 26 βαθμούς από 32, που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων μια σημαντική κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την βουτιά της θερμοκρασίας, θα κάνει την εμφάνισή της την επόμενη εβδομάδα, εφιστώντας την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα.

«Θα είναι σαν Νοέμβριος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κατά τη σημερινή πρόγνωση του καιρού που έκανε.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», εκτίμησε ο μετεωρολόγος.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», υποστήριξε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.