Σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία τα ξημερώματα, στην Κυψέλη, μετά από επεισοδιακή νύχτα, καθώς πολλά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και αργότερα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν νεαρά άτομα στην Κυψέλη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα.

Και στο Παγκράτι χωρίς μέτρα προστασίας

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε και στο Παγκράτι, στην Πλατεία Βαρνάβα όπου το σκηνικό θύμιζε κατάληψη πανεπιστημίου. Εκατοντάδες νεαροί μαζεύτηκαν στο σημείο χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας ενώ παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής είναι πολύ κοντά στο σημείο, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε περάσει ούτε ένα περιπολικό.

Παρά τις συστάσεις των ειδικών πολλοί Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις πλατείες και συγχρωτίστηκαν μη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις.

Σε διάφορα σημεία της πρωτέυουσας κόσμος κάθε ηλικίας – ηλικιωμένοι, νεαροί και παιδιά – έσπευσαν να χαρούν το ηλιόλουστο απόγευμα της Παρασκευής και κυκλοφόρησαν λίγες ημέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αντίστοιχο σκηνικό σημειώθηκε και στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία πλημμύρισε από κόσμο, το απόγευμα της Παρασκευής.