Tην πεποίθηση ότι ο ελληνικός πρωτογενής τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά μέσα από το rebranding των ελληνικών προϊόντων εξέφρασε ο υπουργός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, οποίος εγκαινίασε την 1η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food and Drinks by Detrop
O κ. Τσιάρας συνεχάρη την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για τη διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενείται μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ξεπέρασε την προσδοκία του». Τόνισε δε πως η μετεξέλιξη της Detrop σε μια νέα έκθεση δείχνει την προσπάθεια που κάνει και η ΔΕΘ-HELEXPO, αλλά και η χώρα γενικότερα, να αναδείξει τα πολύ σημαντικά προϊόντα του τομέα των τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα.
Τα ελληνικά προϊόντα «πέρα από διατροφική αξία και την ποιότητα κουβαλάν μαζί ιστορία και παράδοση και αυτό είναι κάτι απολύτως μοναδικό», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ότι από το 2019 υπάρχει, με μικρά σκαμπανεβάσματα, συνεχής ανοδική πορεία στις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών. «Φαίνεται ότι παγιώνεται εικόνα εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών προϊόντων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό μας δημιουργεί χαρά και αισιοδοξία»
Τ. Τζήκας: 250 εκθέτες από 19 χώρες
«Φέτος βάζουμε ένα λιθαράκι σε έναν στρατηγικό κλάδο για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, αναφερόμενος στη Food & Drinks by Detrop και σημείωσε πως παρουσιάζει την εικόνα μιας διεθνούς έκθεσης, υπογραμμίζοντας τις συμμετοχές από 19 χώρες.
Η Food & Drinks φιλοξενεί 250 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 19 χώρες, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.
Το ωράριο της έκθεσης έχει ως εξής: Σάββατο 10:00 με 19:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00.