Τα πρωτοχρονιάτικα και τοπικά κάλαντα από τη στρατιωτική μπάντα στην 98η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο άκουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, παράλληλα, εξήρε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποφασιστική στάση τους τόσο στην ανάσχεση των ροών μεταναστών, όσο και στην υπεράσπιση των συνόρων της χώρας.

Την ώρα, που Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ κραύγαζαν με κορώνες του τύπου η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών», ο Έλληνας πρωθυπουργός έδινε συγχαρητήρια στις ένοπλες δυνάμεις, στο λιμενικό και στα σώματα ασφαλείας, αφήνοντας μακριά τις τουρκικές φωνασκίες.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και τη συμβολή τους στην προσπάθεια πραγματοποίησης περισσότερων rapid test, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr.

«Ήταν ένα δύσκολο έτος το 2020, αλλά μέσα από τις δυσκολίες βγήκαμε ισχυρότεροι, πιο ενωμένοι και πιστεύω πιο προσηλωμένοι στο στόχο να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο ουσιαστικό και έξυπνο. Έτσι ώστε κάνεις, ποτέ, να μην μπορεί να αμφισβητήσει την αποτρεπτική τους ισχύ. Οπότε και πάλι να ευχηθώ σε εσάς σε όλα τα στελέχη της μεραρχίας να έχουμε μία καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συγχαίρει γυναίκα – στέλεχος του Λιμενικού στη Λέσβο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αρχηγό και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την υποστήριξη την οποία παρέχουν και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος ειδικά στη διενέργεια rapid test σε πολλά στρατόπεδα, είπε χαρακτηριστικά: «Ενθαρρύνω πάντα όλες και όλους στην πλατφόρμα testing.gov.gr, τα rapid test είναι δωρεάν για όλες και για όλους». Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμβολή του Στρατού στην εφοδιαστική αλυσίδα, ως προς την διανομή του εμβολίου, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σύνθετη και δύσκολη άσκηση».

«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνει πέρα και πάνω από τον πυρήνα της αποστολής τους και είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για την ελληνική κοινωνία συνολικά», τόνισε.

Ο Ακάρ για αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας είχε προχωρήσει σε νέο παραλήρημα ζητώντας για πολλοστή φορά να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκτενή αναφορά στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.

Όπως υποστήριξε, η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών», ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα φοβάται το διάλογο με την Άγκυρα, γιατί γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εγωιστικά και βλακώδη”.