Η Θεσσαλονίκη τίμησε την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων με κατάθεση στεφανιών στο ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού, ενώ έχουν προγραμματιστεί  και άλλες εκδηλώσεις, που συμβάλλουν στη διατήρηση της σκέψης και την καλλιέργεια της συνείδησης με συμπάθεια προς τα θύματα  της τουρκικής αγριότητας απέναντι σε έναν φιλειρηνικό λαό.

 

Το πρόγραμμα τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 12.00 μ.μ.:

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των μαρτύρων της Γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Στεπανός  Πασαγιάν.

Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευής Πατουλίδου

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Μεταξύ των άλλων στεφάνι κατέθεσε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών ο Πάνος Καρδαράς, που με την ιδιότητά του τόσο ως πρώην αν. αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, όσο και τώρα ως αντιπρόεδρος του Σ.  Ε. Ε.  στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις συλλόγων και φορέων, που υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ φιλικών χωρών.

Στην τελετή της κατάθεσης στεφανιών παρευρέθηκαν οι: Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Στρατηγός Διοικητή Γ΄Σώματος Στρατού, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος- Παράρτημα Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Νομικών Προσώπων και άλλοι εππίσημοι.