Με παρελάσεις από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, από το ακριτικό Καστελόριζο του Νοτίου Αιγαίου έως τον Έβρο και έως τα περήφανα χωριά της Μακεδονίας και της Ηπείρου ο ελληνισμός γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, τον ξεσηκωμό του γένους εναντίον της τουρκικής τυραννίας.
Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην Αθήνα με τις ένοπλες δυνάμεις να δείχνουν την ετοιμότητα και την δύναμη της αποτροπής κάθε κινδύνου, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα νιάτα, η μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία και οι εκπρόσωποι πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων θα δώσουν ωραίες εικόνες με ελληνικά χρώματα στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η σημαία, που ανήρτησε η GOOGLE τιμώντας την εθνική επέτειο.
Στην σημερινή γιορτή αναφέρονται σχολιαστές διεθνών μέσων ενημέρωσης ενώ και η Google τιμά την επέτειο του 1821 με ένα ιδιαίτερα τιμητικό dooddle και με μια ελληνική σημαία.
Στα σχετικά δημοσιεύματα γίνεται υπόμνηση των ιστορικών γεγονότων και σημειώνονται τα εξής:

O ελληνισμός τιμά σήμερα, 198 χρόνια μετά την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, τη θυσία χιλιάδων προγόνων μας για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.

Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο διπλός εορτασμός της, την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική γιορτή. Η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η 25η Μαρτίου είναι όμως και επέτειος Εθνική, αφού η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Η γαλανόλευκη σημαία έχει τη τιμητική της.

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.