Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού, που ανήκε στην ομάδα των «8», διέταξε να αποσταλεί στην Ιντερπόλ “κόκκινο δελτίο”, ώστε να επιληφθούν διεθνείς υπηρεσίες.

 

Βοήθεια από την Ιντερπόλ για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού που ανήκε στην ομάδα των «8», διέταξε να αποσταλεί στην Ιντερπόλ “κόκκινο δελτίο” για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ μεταδίδει πως εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εκδώσουν τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι τα δικαστήρια κι όχι οι πολιτικοί θα αποφασίσουν την τύχη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Πηγή: iefimerida.gr