Μετά από συνεννόηση του Καμμένου  με τον Τούρκο ομόλογό του και αφού οι δύο έφεδροι πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις. Είχαν εντοπιστεί στην περιοχή των Φερρών Έβρου.-

 

Μετά από συνεννόηση σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των υπουργών άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η παράδοση στην Τουρκία των δύο Τούρκων στρατιωτικών, που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα εντός του ελληνικού εδάφους, στην περιοχή των Φέρρών του Έβρου.

Για το περιστατικό το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι:  “Την Κυριακή, γύρω στις 11:00, στην περιοχή Ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30».

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ