Παρουσία πλήθους κόσμου, που σε μεγάλο βαθμό τήρησε μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, με κορυφαίες στιγμές αυτές του πιλότου με το F 16, που πέταξε χαμηλά και έστειλε σημαντικό πατριωτικό μήνυμα, αλλά και των δύο αλεξιπτωτιστών, που προσγειώθηκαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση ήταν για ακόμα μια φορά άψογα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή παρέλαση συμμετέχοντες αλλά και κοινό φορούσαν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Το μήνυμα από τον πιλότο του F-16

Το F-16 πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως κάθε χρόνο, ο πιλότος του, επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, απηύθυνε μήνυμα σε όλους τους Ελληνες.

«Καλημέρα Ελληνες, χρόνια πολλά!
Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό, αντιστάθηκε, πάλεψε και τον νίκησε», ανέφερε στην αρχή του μηνύματός του και ακολούθως είπε στίχους του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη», κατέληξε στο μήνυμά του.

Τι απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου του απάντησε:

«Σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του 40 θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Χρόνια πολλά».

Το μαχητικό της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε ακροβατικούς ελιγμούς, διελεύσεις υψηλής ταχύτητας σε πολύ χαμηλό ύψος, περιστροφές, βυθίσεις. Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα.

Οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών

Εκπληκτικό, όμως, και το θέαμα με τις πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους, οι οποίοι παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Φωτογραφίες: Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Μέλη της Προεδρικής Φρουράς, αλπινιστές, αλεξιπτωτιστές και βατραχάνθρωποι συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη μαγνήτισαν τα βλέμματα του κοινού, αλλά και των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την παρέλαση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Τόσο οι επίσημοι, όσο και οι πολίτες έμειναν ικανοποιημένοι από την παρέλαση και ευχήθηκαν να γίνει του χρόνου το ίδιο εντυπωσιακή, αλλά χωρίς κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού και με λιγότερα μέτρα προστασίας.

Bίντεο:Εντυπωσιακές εικόνες με την πτώση αλεξιπτωτιστών