Στις επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε: «Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε την είσοδο τρομοκρατών στη χώρα μας. Η Ελλάδα ουδέποτε φιλοξένησε τρομοκράτες, είναι κράτος δικαίου, είναι η χώρα που συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή».

Όπως σημείωσε, συνεχίζεται η πίεση στον Έβρο, καθώς κάθε βράδυ οι γείτονές μας στέλνουν περί τους 1.500 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στα σύνορα αλλά αποθαρρύνονται από την παρουσία της αστυνομίας και του ελληνικού στρατού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάλεσε διαδηλωτές και κόμματα της αντιπολίτευσης «να συμβάλλουν με υπεύθυνη στάση για να αποφευχθούν πλήρως επεισόδια και να απομονωθούν όσοι θέλουν να τα δημιουργήσουν».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει ειρηνικός εορτασμός της 49ης επετείου. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της για να συμβάλλει -στο μέγεθος της ευθύνης της- στη διατήρηση της ειρήνης και της κοινωνικής γαλήνης στο κέντρο της Αθήνας και παντού σε όλη τη χώρα», τόνισε.