Ύποπτη με πιθανά διαφορετικά κίνητρα από αυτά των διαρρηκτών του κοινού ποινικού νόμου, φαίνεται η διάρρηξη – εισβολή στο σπίτι του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεδομένου ότι οι τέσσερις δράστες, που συνελήφθησαν, δεν έκλεψαν κάτι και μπήκαν στην οικία ενώ βρισκόταν εκεί η οικονόμος και η εξωτερική φρουρά.

Η όλη συμπεριφορά προκαλεί ερωτήματα, που δεν αποκλείεται να συνδέονται με δράση εθνικιστικών κύκλων στην Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι συχνό το φαινόμενο των ύπουλων επιθέσεων εναντίον στόχων, που σχετίζονται με την θρησκευτική πίστη ή με χώρους λατρείας του χριστιανικού στοιχείου.

Οι απαντήσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθούν από τις τουρκικές αρχές, που συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης τους διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν μπει πριν από 10 ημέρες στο σπίτι του πατριάχη στα Θεραπειά της Κωνσταντινόυπολης, σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στην τουρκική ιστοσελίδα “Χαμπέρ Τουρκ”.
Κατά την ίδια ανάρτηση οι ληστές ήταν τέσσερις και συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με την αστυνομία στην συνοικία Μάλτεπε της ασιατικής Κωνσταντινούπολης.
Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δύο όπλα.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλι Γειερλικαγια ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι «συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και πως συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό, που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες»

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας, όταν έγινε η διάρρηξη στο σπίτι του. Την διάρρηξη κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος, που δείχνουν τρεις μασκοφόρους να εισβάλλουν στο σπίτι. Εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.
Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους, αλλά τελικά διέφυγαν χωρίς να κλέψουν κάποιο αντικείμενο ή χρήματα, κάτι που έχει προκαλέσει εντύπωση στις αρχές. Επιπλέον, ένα σοβαρό ερώτημα που προκύπτει είναι πώς οι διαρρήκτες δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, που φυλάσσει το συγκρότημα των κατοικιών.

(Με πληροφορίες από EURONEWS /SIGMALIVE )