Αντιστρέφοντας εντελώς τα πράγματα και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ο Τούρκος πρόεδρος εμφάνισε την Ελλάδα ως την πλευρά, που απειλούσε και εκβίαζε αυτό το διάστημα, αλλά η χώρα του κατάφερε να αντισταθεί και να μην υποκύψει…

Σαν να μην είχε στείλει επί ένα μήνα το ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και σαν να μην ήταν αυτός, που μιλούσε και άφριζε θυμίζοντας νίκες τύπου Ματζικέρτ, εμφανίζεται τώρα, λίγες μέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και εξαπολύει νέα φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Αθήνα αποφάσισε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βλέποντας την αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση της Τουρκίας έναντι εκβιασμών και απειλών!

Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος εμφάνισε τη χώρα του ως αποδέκτη εκβιασμών, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η γλώσσα των απειλών δεν απέδωσε στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στην πειρατεία ή τους εκβιασμούς», όπως μεταδίδει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah».

Μάλιστα ο Ερντογάν ανέφερε «από την αρχή είπαμε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Παρά τις προκλήσεις και την παιδιάστική συμπεριφορά, εμείς συνεχίσαμε να ενεργούμε σωστά και με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο κράτος μας».

Λίγο νωρίτερα ο Ερντογάν είχε καταφερθεί ξανά κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο και φιλόδοξο», που θέλει να παίξει επεκτατικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο ίδιος δικαιολόγησε τις στρατιωτικές επιδρομές της Τουρκίας στη Συρία και στη Λιβύη.