Σε επιφυλακή παραμένουν στον Έβρο οι ελληνικές δυνάμεις παρακολουθώντας τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά πυροβολισμών από στρατιωτική περίπολο και μέσα από πλαστικές λέμβους.Πόλεμος

Τα συγκεκριμένα επεισόδια επιβεβαιώνουν πως παρά την αποχώρηση των μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, η Άγκυρα επιμένει στο παιχνίδι των προκλήσεων.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης μετά από διπλή τουρκική πρόκληση με πυροβολισμούς στον αέρα και ρίψη φωτιστικής φωτοβολίδας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 22:10 στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο, όταν δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με τέσσερις επιβαίνοντες (δύο σε κάθε λέμβο) άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα, χωρίς ωστόσο να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο φουσκωτά, που δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις, έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Στη συνέχεια τα πληρώματά τους προχώρησαν στους πυροβολισμούς και στη ρίψη φωτιστικής φωτοβολίδας και λίγο αργότερα εξαφανίστηκαν.

Η προκλητικότητα από την τουρκική πλευρά συνεχίστηκε και δύο ώρες μετά, όταν εμφανίστηκε άλλη μία τουρκική λέμβος με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Πυροβολισμός και εναντίον Γερμανών αξιωματικών

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς στον Έβρο και πυροβόλησαν.

Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας από το Spiegel. (Πηγή:iefimerida.gr)