Συνάντηση σε θετικό κλίμα με τον Χουλουσί Ακάρ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των ΥΠΕΘΑ στο ΝΑΤΟ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε μια θερμή χειραψία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ και στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή συνομιλία.

Το σύντομο τετ α τετ που είχαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σχολίασε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, ποστάροντας και σχετικό βίντεο.

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος – Ακάρ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνομιλία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Μάλιστα, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναμένεται να υπάρξει νέο τετ α τετ των δύο ΥΠΕΘΑ.

Τι είπε στον Ακάρ ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ στις 13:13 το οποίο κράτησε περίπου πέντε λεπτά.

Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ τράβηξε τα φλας των φωτογράφων.

Έριξε τους τόνους από χθες ο Ακάρ

Υπενθυμίζεται πως χθες, μόλις μία ημέρα μετά το έντονο επεισόδιο του Χουλουσί Ακάρ με τους Ελληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έδειξε να αλλάζει στάση, ρίχνοντας τους τόνους.

Ο Ακάρ έστειλε μήνυμα διαλόγου και συνεννόησης, αφού, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την επίλυση των προβλημάτων.

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές, και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.