Βολές από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για διαφορετικούς λόγους, που όμως στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο να φθαρεί δηλαδή η εικόνα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από την στιγμή, που η κυβέρνηση αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του για ένα χρόνο.

Από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον στρατηγό ότι δεν έπρεπε να δεχτεί την παράταση της θητείας του από την στιγμή μάλιστα, που τον παρακολουθούσαν υπηρεσίες της ΕΥΠ (όπως ισχυρίζονται), αν και είναι γνωστό ότι και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί ελάμβαναν παράταση θητείας ή επανέρχονταν στις τάξεις του στρατεύματος παρότι είχαν αποστρατευτεί.

Για τον στρατηγό Φλώρο, που η εξέλιξη του είναι απολύτως αξιοκρατική, αποτελεί μικρότητα η οποιαδήποτε κριτική και μάλιστα με υποτιμητικές εκφράσεις, τονίζουν άνθρωποι, που γνωρίζουν περισσότερα για το χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά έρχεται ο τουρκικός τύπος, που θεωρεί ως νέα πρόκληση την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε ορισμένα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, όπως αναφέρει.

«Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε μία νέα προκλητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε κάποια νησιά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος επιθεώρησε τις στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στα αποστρατικοποιημένα νησιά Κάρπαθο, Καστελόριζο και Γαύδο, νότια της Κρήτης», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, παραθέτοντας και τη σχετική ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που αναφέρει:

Η ανάρτηση του στρατηγού Κων. Φλώρου: