Σε νέα ωμή πρόκληση προχώρησε το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας ANADOLU  καθώς έκανε λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», για “τουρκική μειονότητα”, αλλά και για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου το πρακτορείο αυτό, παρουσίασε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μία συνέντευξη της προέδρου του “Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας”, Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία εμφανίστηκε έντονα προκλητική, αγνοώντας τις ελληνικές θέσεις.

Η Ασάφογλου είπε στο Anadolu ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και υπερήφανη που έχει αναλάβει την προεδρία ενός τέτοιου κόμματος ως γυναίκα και σημειώνει: «Την ώρα που τα υπόλοιπα ελληνικά πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιες γυναίκες, εμείς φέτος ξεκινήσαμε με 25 γυναίκες που πιστεύουν στον αγώνα τους, που είναι αγωνίστριες, μητέρες, και αδελφές».

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τις «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης» και δήλωσε ότι έλαβαν θετικά σχόλια για την εικόνα αυτή κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα χωριά, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και συνέχισε: «Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης ήταν πάντοτε πολύ γενναίες. Όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες της 29ης Ιανουαρίου, μπορούμε να δούμε πόσες πολλές γυναίκες ήταν εκεί. Ήταν πάντα πολύ γενναίες, πάντα αφοσιωμένες στον στόχο τους και είχαν μαχητικό πνεύμα».

Για «Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»

Η Ασάφογλου είπε ακόμη ότι ανάμεσα στις 25 υποψήφιες γυναίκες είναι και η Ευγενία Νατσουλίδου που εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Έδεσσας.

Εξάλλου, το TRTHABER χθες μετέδωσε: «Στην Ευρώπη επικρατεί αγωνία για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 6-9 Ιουνίου. Στην περιοχή της “Δυτικής Θράκης” στην Ελλάδα επικρατεί ένας ξεχωριστός ενθουσιασμός».

Παρουσιάζοντας την ιστορία του ΚΙΕΦ στο τουρκικό κανάλι αναφέρθηκαν τα εξής: «Ιδρύθηκε από τους ‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα’, συνεχίζει να είναι η φωνή της ‘τουρκικής μειονότητας’.

Το ΚΙΕΦ που ίδρυσε ο Dr. Sadık Ahmet συμμετέχει στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου και ξεκίνησε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Η πρόεδρος του κόμματος Çiğdem Asafoğlu δηλώνει ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μειονότητα στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’».

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα. Και ειδικά το να είσαι τουρκική μειονότητα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Διότι αρνούνται την ταυτότητά μας, δεν μας υπολογίζουν, συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε» δήλωσε η Ασάφογλου στην κάμερα.