Με πανηγυρισμούς γιορτάζουν οι Έλληνες του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, ενώ ο ίδιος έκανε την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή μετά την οριακή νίκη του στις δημοτικές εκλογές.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!», έγραψε ο Φρέντι Μπελέρης στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πανηγυρισμοί ομογενών  στη Χειμάρρα 

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα έξω από το εκλογικό κέντρο του νικητή πλέον των δημοτικών εκλογών για το δήμο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Συγκινημένοι οι συγκεντρωμένοι μιλούν για μια μεγάλη νίκη αν και ο Μπελέρη βρίσκεται προφυλακισμένος στα Τίρανα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, ο Βαγγέλης Ντούλες, ανέφερε δύο πτυχές της εκλογικής διαδικασίας: Η πρώτη είναι ο θρίαμβος για την Χειμάρρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η δεύτερη να αποφυλακιστεί ο Μπελέρης.

Ερμιόνη Μπελέρη: Ο μισός αγώνας τελείωσε, μένει ο άλλος μισός

Η Ερμιόνη Μπελέρη, κόρη του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε για την εκλογική νίκη του πατέρα της ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην φυλακή και από την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί αν τελικά θα ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Η 18χρονη Ερμιόνη ήταν αυτή που μίλησε στην θέση του κρατούμενου πατέρα της, στην τελευταία προγραμματισμένη του ομιλία πριν τις εκλογές, τις οποίες τελικά κέρδισε με 19 ψήφους διαφορά.

Μιλώντας στο Mega η νεαρή Ερμιόνη, ανέφερε αρχικά: «Κερδίσαμε. Ο μισός αγώνας τελείωσε, μένει ο άλλος μισός. Είναι μεγάλη χαρά για μας που κερδίσαμε, έστω και με 19 ψήφους».

Όταν ρωτήθηκε για το αν είχε επικοινωνία μαζί του, ανέφερε πως «όχι, δεν μπορούμε ακόμη. Περιμέναμε όλο το βράδυ με ανυπομονησία για το αποτέλεσμα. ηταν οι τελευταίοι ψήφοι που θα έκριναν τη νίκη. Οταν βγήκε το αποτέλεσμα υπήρχε μία έκρηξη χαράς από όλους μας. Ηταν κάτι που περιμέναμε, αλλά παράλληλα φοβόμασταν ότι δεν θα συμβεί.»

Στη συνέχεια, η 18χρονη όταν ρωτήθηκε για το αν πρόκειται για πολιτική δίωξη κατά του πατέρα της, απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι, είναι πολιτική δίωξη η φυλάκιση του πατέρα μου. Σαν να είμαστε οι πολίτες της Χειμάρρας αντιμέτωποι με όλο το κράτος της Αλβανίας. Δεν ξέρω τι συμφέροντα έχει ο Ράμα, ας απαντήσει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά.