Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Εθνικά Θέματα Ξεσηκωμός σε 21 πόλεις για την Μακεδονία

Ξεσηκωμός σε 21 πόλεις για την Μακεδονία


 Σε 21 πόλεις σε όλη σχεδόν τη χώρα επικρατεί ξεσηκωμός και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες από την “Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” με στόχο να πιέσει ενάντια στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως σήμερα διαδηλώσεις έχουν προβλεφθεί σε 21 πόλεις σε όλη την χώρα, με την Βόρεια Ελλάδα να έχει όπως είναι φυσικό την τιμητική της: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι πόλεις στις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο από τις 19.30.

Νωρίτερα, από την σελίδα στο Facebook, η επιτροπή εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα και να “αναλογιστεί” όπως αναφέρουν “τις ευθύνες τους με την ιστορία”.

“Αύριο θα έχεις την ευκαιρία να στείλεις ένα εκκωφαντικό μήνυμα σε εκείνους που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία” σημειώνει επιπλέον η ανακοίνωση που στη συνέχεια κάνει αναφορά στους Μακεδονομάχους που θυσιάστηκαν όπως γράφει χαρακτηριστικά για την Μακεδονία.

Ενεργός είναι και ο ρόλος της εκκλησίας στις κινητοποιήσεις με μια σειρά από Μητροπολίτες να τοποθετούνται θετικά υπέρ των Συλλαλητηρίων, αλλά και να προτρέπουν τους πιστούς να παραβρεθούν σε αυτά. Ένας εξ αυτών και ο Μητροπολίτης Ιωήλ Φραγκάκος. “Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γνωστός σε όλους άγιος των ημερών μας, ο πατήρ Παΐσιος έκρινε την συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους συλλαλητήρια ως ομολογία πίστεως” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόνισε: “Πολιτικές πλάτες δεν προσφέρουμε σε τέτοιου είδους λαοσυνάξεις” και χαρακτήρισε ακραίους τους εκπροσώπους των Παμακεδονικών Ενώσεων. “Οι Παμακεδονικές ενώσεις απειλούν με μηνύσεις για εσχάτη προδοσία. Είναι ακραίοι. Κακώς φανατίζουν τον κόσμο και δημιουργούν ψυχώσεις”.