Καθημερινά με δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιεύματα η τουρκική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα. Τώρα ήταν η σειρά του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Turkiye ο Χουλουσί Ακάρ είπε «Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας».

Αυτή η δήλωση έρχεται μετά τις απειλές της Άγκυρας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Χθες, ο Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», είπε αφήνοντας υπονοούμενα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο, καθώς και του Αλ.Τσίπρα στη  Σύμη.

“Παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας”

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε «ναι» σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

Eπίσης δήλωσε ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”» και υποστήριξε πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική:

«Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό». Και αφού έχει ολοκληρώσει το ρεσιτάλ των προκλήσεων ο Ακάρ καταλήγει λέγοντας ότι «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν».