Πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την κοινότητα Δένειας σε περιοχή της Νεκρής Ζώνης κατέγραψαν και διερευνούν οι Αρχές στην Κύπρο, ενώ το περιστατικό εξετάζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβη και στο παρελθόν, σε σχέση με τη παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας στο νησί.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον τύπο του αεροσκάφους και για την διάρκεια της πτήσης του, ούτε από την τουρκική πλευρά υπήρξε απάντηση.

Παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται «για παράνομη δραστηριότητα από πλευράς της τουρκικής αεροπορίας για να καταγράφουν κάποια δεδομένα σε σχέση με τη Νεκρή Ζώνη. Είναι κάτι για το οποίο από το πρωί έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα και το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί στις ενέργειες που προέβη και στο παρελθόν για ίδια περιστατικά».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ενέργειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών  και της ΕΕ.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί από αυτή τη δραστηριότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:  «Για οτιδήποτε γενικά ανησυχώ, για όλα τα δεδομένα είμαι εδώ για να ανησυχώ και να προβαίνουμε σε ενέργειες. Και φυσικά είναι κάτι που ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε καμιά απολύτως περίπτωση, ότι είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους και για αυτό τον λόγο είπα ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες».