Εντατικά συνεχίζονται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών οι συνομιλίες  του Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς.

Οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, ξανάπιασαν σήμερα (Παρασκευή) το νήμα της διαπραγμάτευσης, ενώ, παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδριάζουν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά – Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Νέα Υόρκη, οι ΗΠΑ πιέζουν για λύση με κοινά αποδεκτή ονομασία. Η ΑΘήνα επιμένει για «NovaMakedonija»  ή «GornaMakedonija» ενώ οι Σκοπιανοί θέλουν «Μακεδονία του Ίλιντεν».  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει και νέα πρόταση στο τραπέζι , ενώ ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει πάλι για ιστορική ευκαιρία. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, που έκανε ο Έλληνας υπουργός στους δημοσιογράφους, η Ελλάδα προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου, επιθυμώντας έμπρακτα την επίτευξη λύσης. Αναμένοντας την εξέλιξη των σημερινών συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν μόνο μία ημέρα και όχι δύο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.