Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ στις 17 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες μέσω των εκπροσώπων τους συνομίλησαν στις 25 Ιανουαρίου, ενώ τότε είχε γίνει γνωστό πως το επόμενο στάδιο των διερευνητικών επαφών θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου.

Ο προηγούμενος 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Στις άτυπες συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.